Ο Δήμος Θεσσαλονίκης χάνει 100.000 τον μήνα και χρεώνεται 5.εκ ευρώ – Δείτε γιατί

14 Απριλίου 201800:46

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Άννα Αγγελίδου-Πολυχρονιάδου, ανέφερε ότι η εφαρμογή και λειτουργία συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης, που ξεκίνησε στις 13 Νοεμβρίου 2017 και έως τις 15 Ιανουαρίου 2018 λειτούργησε πιλοτικά, έχει δώσει μέχρι στιγμής πολύ καλά αποτελέσματα. Ενώ πρόσθεσε “Συνολικά, είχαμε 220.000 σταθμεύσεις, από τις οποίες το 80% πληρώθηκε από τα σημεία POS και το 20% μέσω application, sms και τηλέφωνο”.

Από όλο αυτό το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης που εφαρμόστηκε στην πόλη, η εισπραξιμότητα ανέρχεται σε 11.000 ευρώ την ημέρα

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης χάνει 100.000 τον μήνα, χρεώνεται 5 εκ. ευρώ και δημιουργεί προβλήματα με το Parking στην πόλη

Την ίδια ώρα που παρουσιάζονται αυτά τα στοιχεία, ο Δήμος Θεσσαλονίκης ξηλώνει το Δημοτικό Parking στην Πλατεία Ελευθερίας από το οποίο εισπράττει ενοίκιο 100.000 τον μήνα (!!!) για να χρεωθεί 5 εκατομμύρια ευρώ για να δημιουργηθεί πάρκο. 

Ουσιαστικά ο Δήμος την ίδια ώρα που προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα του Parking στην πόλη με ένα σύστημα ανακύκλωσης θέσεων και να εισπράξει 11.000 την ημέρα, κλείνει ένα parking “πνεύμονα” στο κέντρο της πόλης που λειτουργεί ήδη με αυτή την διαδικασία και εισπράττει 3500 την ημέρα, με μηδενικό κόστος και με επιπλέον έσοδα για το κράτος (φπα, φόροι, θέσεις εργασίας)

Από που θα συμπληρώσει ο Δήμος τα “χαμένα” 100000;

Ενδιαφέρον θα έχει η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Άννα Αγγελίδου-Πολυχρονιάδου να δώσει εξηγήσεις από που θα καλυφθούν αυτά τα 100.000 ευρώ το μήνα που εισπράττει ο Δήμος σήμερα. Με το ποσό αυτό ο Δήμος πληρώνει την μισθοδοσία 50 και πλέον υπαλλήλων και πρόκειται ίσως για το πιο ακριβό ενοίκιο ακινήτου στην Θεσσαλονίκη, ακόμα πιο ακριβό από αυτό και του Μακεδονία Palace.

5 εκ ευρώ για μια Πλατεία χωρίς κατοικίες στην περιοχή

Θα ήταν απόλυτα δικαιολογημένο ο Δήμος Θεσσαλονίκης να χρεωθεί 5 εκατομμύρια ευρώ για να αναπλάσει την Πλατεία Αριστοτέλους η οποία όχι μόνο είναι μια από τις πιο γνωστές πλατείες στην Ελλάδα, αλλά γύρω της έχει χιλιάδες κατοικίες όπου οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν την πλατεία και ως πάρκο 24 ώρες

Στην πλατεία Ελευθερίας υπάρχουν μόνο γραφεία και είναι βέβαιο ότι με το που θα πέφτει το σκοτάδι και ειδικά το χειμώνα θα είναι ένα “νεκρό” πάρκο στο οποίο θα υπάρχει μεγάλη παραβατικότητα. 

Τεράστιο πλήγμα για την αγορά και τα “Λαδάδικα”

Το parking της πλατείας Ελευθερίας έχει ένα χαρακτηριστικό που δεν έχει κανένα άλλο parking στο κέντρο. Δεν επιτρέπεται η μόνιμη στάθμευση, αυτό σημαίνει πως οι 450 θέσεις που διαθέτει λειτουργούν ως στάση και δίνει την δυνατότητα σε χιλιάδες πολίτες καθημερινά να το χρησιμοποιούν ως αφετηρία για την αγορά και τα εκατοντάδες γραφεία που υπάρχουν γύρω από αυτήν. 

Επίσης είναι σημαντικό και για τον τουρισμό, την παραλία και τα “Λαδάδικα” όπου οι επισκέπτες το χρησιμοποιούν λόγω της εύκολης πρόσβασης

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]