Ομολογία Τσίπρα: “Σας διαλύσαμε για το καλό σας”

9 Φεβρουαρίου 201909:15

Με μία κυνική, όσο και πρωτοφανή, δήλωσή του στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ομολόγησε ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του καταπάτησε θεμελιώδεις αρχές και κανόνες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία!

Απευθυνόμενος στον Πάνο Καμμένο, παραδέχτηκε ότι, με τη διάλυση των ΑΝΕΛ, απέτρεψε την πτώση της κυβέρνησης. «Θα με ευγνωμονείτε που είδα τον σχεδιασμό σας να ανατρέψετε την κυβέρνηση. Και που απέτρεψα να καταγραφείτε στα κιτάπια της ιστορίας ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς» είπε στον Πάνο Καμμένο, υπονοώντας την πτώση της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1993.

Την ομολογία αυτή ο πρωθυπουργός – που επιβεβαιώνει τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για «αήθεις πολιτικές συναλλαγές»με βουλευτές των ΑΝΕΛ και άλλους «πρόθυμους»  – την έκανε ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής και ενώ προηγουμένως ο πρώην συνεταίρος του στην εξουσία τον είχε κατηγορήσει ως «ψυχρό εκτελεστή»: «τουλάχιστον θα έπρεπε να σέβεστε αρχές και ιδέες, από την στιγμή που δεν σέβεστε ανθρώπινες σχέσεις», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός των ΑΝΕΛ στον κ. Τσίπρα.

Και δεν είπε μόνο αυτό. Τον κατηγόρησε ότι συνεργάτης του πρωθυπουργού (που ασχολείται με τον εκμαυλισμό του Τύπου) «έστησε», σε ανύποπτο χρόνο, εφημερίδες για να τον αποδομούν με πρωτοσέλιδά τους. «Η διαπλοκή ζει, γιατί εκείνοι που έχουν παραβεί τον όρκο τους, παραμένουν στις θέσεις τους. Γιατί κάποιοι συνδιαλλέγονται» συμπλήρωσε με σαφείς αιχμές, ως κάποιος που γνωρίζει «από μέσα» τι συμβαίνει.

Ο Πάνος Καμμένος ολοκλήρωσε το «κύκνειο άσμα» του ως αρχηγός κόμματος στη Βουλή, κατηγορώντας την κυβέρνηση «ΣΥΡΙΖΑ -αποστατών» ως ένα σύστημα που, αντίθετα από τις προηγούμενες θέσεις του κόμματος του κ. Τσίπρα και του ίδιου προσωπικά, υπηρετεί πειθήνια τις εντολές των ΗΠΑ:

«Σήμερα ερχόμαστε σε ένα Κοινοβούλιο, είπε, με μία κυβέρνηση που κορμό έχει τον ΣΥΡΙΖΑ και τους αποστάτες. Τον ΣΥΡΙΖΑ που μας έκανε κριτική για τις σχέσεις μας με το ΝΑΤΟ. Μήπως μπει κάνας πύραυλος παραπάνω στην Λάρισα… Τον ΣΥΡΙΖΑ, που ήλεγχε τι θα πούμε στο ΝΑΤΟ. Σήμερα υπογράφει την εν λευκώ μεταφορά της μεγαλύτερης βάσης από το Ιντσιρλίκ στα Σκόπια».

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]