Όταν ο Τσίπρας έλεγε ότι οι γαλλικές φρεγάτες είναι ακατάλληλες

20 Απριλίου 201817:59

Μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να έχει συμφωνήσει με την Γαλλία την άμεση προμήθεια δύο φρεγατών, όπως επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης, ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας δεν υποστηρίζει πάντα αυτή την απόφαση. 

Ως αρχηγός της αντιπολίτευσης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ το 2013, είχε ερωτηθεί σχετικά για τις αντίστοιχες προθέσεις της τότε κυβέρνησης Σαμαρά και είχε απαντήσει αρνητικά, χαρακτηρίζοντας και τα συγκεκριμένα πλοία ακατάλληλα. 

«Είναι οξύμωρο και αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν σε μια περίοδο κρίσης, σε μια περίοδο που ζητάμε βοήθεια από τους εταίρους αυτοί να απαιτούν, να τους δίνουμε χρήματα για να νοικιάζουμε οπλικά συστήματα. Οι γνώστες μάλιστα, οι βαθύτεροι γνώστες των τεχνικών ζητημάτων με ενημερώνουν ότι αυτά τα πλοία, είναι πλοία ακατάλληλα για τη χώρα μας, διότι είναι πλοία ανθυποβρυχιακού αγώνα και μάλιστα σε ανοικτές θάλασσες, όχι σε κλειστές θάλασσες όπως το Αιγαίο», είπε και πρόσθεσε: 

Και προβλέπεται μάλιστα να τα νοικιάσουμε 200.000.000 το χρόνο για μια 5ετία, δηλαδή 1 δις στην 5ετία. Με δυο λόγια από τη μια τσέπη βγαίνει η βοήθεια από την άλλη μπαίνει. Το είχε πει αυτό και ο Κον Μπεντίτ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είχε απόλυτο δίκιο».

Το βίντεο της Ομάδας Αλήθειας: 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]