Πέντε νεκροί και 19 νέα κρούσματα σε μία εβδομάδα από τον ιό του Δυτικού Νείλου

19 Σεπτεμβρίου 201921:53

Στα 19 έφτασαν τα νέα κρούσματα από του ιό του Δυτικού Νείλου ενώ πέντε ασθενείς έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Συνολικά οι νεκροί ανέρχονται πλέον τους 25. 

Όπως αναφέρει η εβδομαδιαία αναφορά του ΕΟΔΥ, από την αρχή της περιόδου 2019, μέχρι τις 19/09/2019, έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί εκατόν ενενήντα πέντε κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα εκατόν είκοσι ένα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και τα εβδομήντα τέσσερα είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ .

 

Έχουν καταγραφεί είκοσι πέντε θάνατοι ασθενών με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 60 ετών, με διάμεση ηλικία θανόντων τα 82 έτη.

Σήμερα νοσηλεύονται με επιπλοκές λόγω της λοίμωξης 16 άνθρωποι ενώ από αυτούς οι πέντε είναι σε σοβαρή κατάσταση κι έχουν εισαχθεί για νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]