Ποια “αλυσίδα” είναι τελικά καλύτερη για τον Ελληνικό χειμώνα και τα αυτοκίνητα

19 Δεκεμβρίου 201812:07

Όπως όλα, έτσι και την επιλογή της αλυσίδας για το αυτοκίνητο μας την κάνουμε την τελευταία στιγμή, όταν αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, όταν έχει χιόνι στο δρόμο. 

Εκείνη την στιγμή θα πάρουμε ότι βρούμε μπροστά μας, σε οποιαδήποτε τιμή, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Όμως αν θέλουμε να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων, είστε στο προϊόν που θα αγοράσουμε είτε στην τιμή του, και επειδή μιλάμε για ασφάλεια, την αλυσίδα πρέπει να την πάρουμε πριν αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. 

Σήμερα στην αγορά υπάρχουν δύο επιλογές, οι παραδοσιακές αλυσίδες, και η τεχνολογία των “πανιών”. Για τις αλυσίδες είναι απλά τα πράγματα, η ποιότητα και η λειτουργία είναι σε πολύ μεγάλο ποσοστό ίδια όποια και να επιλέξετε. 

Για τα “πανιά” όμως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Υπάρχουν οι εταιρείες που πουλάνε τεχνολογία πάνω σε ένα “πανί”, και εταιρείες που πουλάνε μόνο “πανιά”. Τα τελευταία είναι και ιδιαίτερα επικίνδυνα, θα έχετε δει πολλά τέτοια “ορφανά” στο δρόμο που έχουν χαθεί από το λάστιχο.

Εμείς θα ασχοληθούμε με το “πανί” που ενσωματώνει τεχνολογία και δεν είναι άλλο από το Autosock. Πρόκειται για το πρώτο προϊόν στο κόσμο που ενσωμάτωσε την τεχνολογία αυτή.

(ακόμα και ένα βυτιοφόρο με χιλιάδες τόνους καυσίμων μπορεί να χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη τεχνολογία)

Είναι είναι πιο ακριβό από μια απλή μεταλλική αλυσίδα, αλλά με περισσότερα πλεονεκτήματα, όπως:

  • Έχει εύκολη εφαρμογή, είτε το τοποθετείς είτε το βγάζεις από το λάστιχο
  • Έχει πρόσφυση σε χιόνι και πάγο, σε όλες τις κλίσεις του δρόμου
  • Δεν προκαλεί ζημιές σε μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου
  • Δεν προκαλεί κραδασμούς
  • Ακόμα και με μερική καταστροφή του δεν χάνει την ιδιότητα του

Το μόνο που ίσως μπορεί να θεωρηθεί μειονέκτημα είναι ότι μετά την χρήση, πρέπει να πλένεται και να το αφήνουμε να στεγνώσει.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]