Romantikes gondoles

Ρομαντικές γόνδολες σικορέ με gorgonzola και καρύδι

27 Δεκεμβρίου 201106:41

 

Romantikes gondolesΡομαντικές γόνδολες σικορέ με gorgonzola και καρύδι από την Ιταλία

συστατικά

Χρόνος παρασκευής: 15 λεπτά

80 γραμμ. gorgonzola

40 γραμμ. ανθότυρο

50 γραμμ. καρύδι ολόκληρο

1 σικορέ

” οδηγίες

Η λεπτή αλλά συνάμα πικάντικη γεύση της gorgonzola συνδυάζεται υπέροχα με το ελάχιστα πικρό, αλλά δροσερό σικορέ και το τραγανό γήινο καρύδι.

1. Με ένα πιρούνι λιώνετε καλά το ανθότυρο με την gorgonzola και ανακατεύετε μέχρι να γίνουν ένα ομογενές μίγμα.

2. Πλάθετε μικρά μπαλάκια με το χέρι. Βρέξτε λίγο τα χέρια σας για να μην κολλάει το μίγμα.

3. Ανοίγετε προσεκτικά τα φύλλα του σικορέ και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Βάζετε στην άκρη του καθενός ένα μπαλάκι και διακοσμείτε με ένα καρύδι.

4. Το πιάτο αυτό μπορεί να φτιαχτεί μέχρι το βήμα 2 και από την προηγουμένη και απλώς να συναρμολογηθεί λίγο πριν από το δείπνο.

Από την Ιωάννα Δημοπούλου

 

http://www.gourmed.gr

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr