Συγκεκριμένοι λόγοι κάνουν την Εύα Καϊλή την πιο κατάλληλη για Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης

4 Δεκεμβρίου 201817:34

Όταν έκανε τα πρώτα της βήματα στην πολιτική, η νεαρή τότε Εύα Καϊλή, είχε να αντιμετωπίσει και κάποια πολιτικά “μεγαθήρια”, στα οποία εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει και δεν είχε καμία τύχη

Όπως όλοι γνωρίζουν πολύ καλά, και ειδικά μέσα στο ΠΑΣΟΚ, το νεαρό της ηλικίας και η ομορφιά της δεν έπαιξαν κανένα ρόλο στην πολιτική της εξέλιξη, το αντίθετο μάλιστα. Στις δημοτικές εκλογές του 2002 εξελέγη δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης. 

Στις εκλογές του 2004 έθεσε υποψηφιότητα για πρώτη φορά στην Ά Περιφέρεια Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ καταταφέρνοντας να καταλάβει εκλόγιμη θέση, την οποία εν τέλει δεν ανέλαβε λόγω της απόφασης του τότε προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου να κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης.

Στις εκλογές του 2007 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης ενώ στις εκλογές του 2009 επανεξελέγη.

Στις εκλογές του 2012 αναδείχθηκε πρώτη σε ψήφους αλλά δεν ανέλαβε λόγω της απόφασης του τότε προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου να κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης. Την περίοδο 2013 – 2014 διετέλεσε πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας και Ίσων Ευκαιριών του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στις Ευρωεκλογές του 2014 εξελέγη πρώτη ευρωβουλευτής με την Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη με 122.054 ψήφους. Σήμερα είναι η Πρόεδρος της Επιτροπής για το Μέλλον της Επιστήμης και Τεχνολογίας και του τμήματος επιστήμης και μέσων μαζικής ενημέρωσης στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ως μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας, είναι εισηγήτρια για Blockchain, DLTs και AI για το S&D. Είναι ιδρυτής του Future Forum, το Φορουμ για το Μέλλον. Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το ΝΑΤΟ.

Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, και μέλος της εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση καταγγελόμενων παραβιάσεων και περιπτώσεων κακοδιοίκησης κατά την εφαρμογή της νομοθεσίας της ΕΕ, σε σχέση με τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τη φοροαποφυγή και τη φοροδιαφυγή.

Διακρίθηκε ως Ευρωβουλευτής της Χρονιάς για την Ψηφιακή Εποχή το 2018, ενώ είναι η μόνη Ελληνίδα, που επίσης κάθε χρόνο ήταν ανάμεσα στην λίστα των 50 καλύτερων Ευρωβουλευτών.

Από όλα τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι δεν της χαρίστηκε τίποτα, σε αντίθεση με την νεαρή σήμερα Κατερίνα Νοτοπούλου η οποία έχει πάρει το χρίσμα από τον ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και έχει μια εντελώς διαφορετική πορεία.

Αν η Εύα Καϊλή στην αρχή είχε να αντιμετωπίσει πολιτικά “μεγαθήρια”, η Κατερινά Νοτοπούλου φαντάζει η ίδια “ογκόλιθος” μπροστά σε ότι υπάρχει σήμερα στην πολιτική, αν η Εύα Καϊλή χρειάστηκε να κοπιάσει για να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, βουλευτής και ευρωβουλευτής, η Κατερινά Νοτοπούλου δεν έχει δει πως είναι τα ψηφοδέλτια, και τέλος, αν η Εύα Καϊλή δούλεψε για να είναι μέσα στους 50 καλύτερους ευρωβουλευτές , η Κατερίνα Νοτοπούλου τρέχει μόνη της.

Όμως στην διεκδίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπάρχουν και άλλοι, περισσότερο έμπειροι από την κ.Νοτοπούλου. Και εδώ όμως η Εύα Καϊλή υπερτερεί σε δύο βασικά πράγματα. Το ένα είναι η τεράστια εμπειρία και οι ποιοτικές επαφές που έχει αποκτήσει στο ευρωκοινοβούλιο όπου θα χρειαστούν στην Θεσσαλονίκη και το ρόλο που θα παίξει στα Βαλκάνια. Το άλλο και το πιο σημαντικό, όπως και ο Μπουτάρης, δεν έχει να αποδείξει τίποτα, τα έχει ήδη καταφέρει.

Το μόνο που μένει να αποδειχθεί είναι, αν μαζί με την Εύα Καϊλή έχουν “μεγαλώσει” και έχουν αποκτήσει και εμπειρία, και οι πολίτες της Θεσσαλονίκης οι οποίοι δεν θα ασχοληθούν άλλο με το πόσο ….όμορφη είναι

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]