ΣΥΡΙΖΑ: Οι νέες αποκαλύψεις σχετικά με τα ρουσφέτια της ΝΔ στον ΟΑΣΘ την εκθέτουν ανεπανόρθωτα

23 Απριλίου 201816:47

Για αποκαλύψεις που «εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη ΝΔ και τινάζουν στον αέρα τις φλυαρίες του επικεφαλής του κόμματος περί “αριστείας”, “αξιοκρατίας” και “διαφάνειας”» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή «τις νέες αποκαλύψεις σχετικά με τα ρουσφέτια της ΝΔ στον ΟΑΣΘ» και τονίζει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «είναι υποχρεωμένος να λογοδοτήσει».

«Οι αποκαλύψεις για το αμαρτωλό καθεστώς που επικρατούσε στον ΟΑΣΘ δεν έχουν τελειωμό» σχολιάzει ο ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρει ειδικότερα ότι «μετά τα έγγραφα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Γκιουλέκα, που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας, με τα οποία ζητούσε από τη διοίκηση του Οργανισμού προσλήψεις με λίστα ονομάτων, το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento αποκαλύπτει πως την ίδια πρακτική ακολουθούσαν άλλοι δύο βουλευτές του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Έλενα Ράπτη και ο Θεόδωρος Καράογλου».

Οι δύο προαναφερθέντες βουλευτές, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ παραπέμποντας στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, είχαν αποστείλει λίστες με ονόματα για προσλήψεις το 2007 και το 2008, οι οποίες περιελάμβαναν συνολικά 112 πρόσωπα.

«Οι αποκαλύψεις αυτές εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη ΝΔ και τινάζουν στον αέρα τις φλυαρίες του επικεφαλής του κόμματος περί “αριστείας”, “αξιοκρατίας” και “διαφάνειας”», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Είναι πλέον οφθαλμοφανές πως για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ο ΟΑΣΘ δεν ήταν κάτι άλλο πέρα από ένας μηχανισμός ρουσφετιών, τον οποίο χρησιμοποιούσε προκειμένου να αναπαράγει το πολιτικό της προσωπικό». Υπογραμμίζει ότι «η παλαιοκομματική πρακτική αυτή κόστισε δισεκατομμύρια στον ελληνικό λαό και υπονόμευσε το δημόσιο συμφέρον» για να καταλήξει πως «για όλα αυτά, ο πρόεδρος της ΝΔ είναι υποχρεωμένος να λογοδοτήσει».

(πηγή: Πρώτο Θέμα)

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]