Σύσκεψη στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας για το Μετρό

10 Σεπτεμβρίου 201909:51

Σύσκεψη με όλους τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης για το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης συγκαλεί για σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί 15.30.

Έντονες αντιδράσεις για την απόφαση της κυβέρνησης απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαίων στο σταθμό του μετρό στη Βενιζέλου.

«Θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα να ανακληθεί αυτή η καταστροφική απόφαση» τονίζει του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων τονίζει ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να μην επιτρέψει να μην γίνει απόσπαση.

Κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι προχώρησε σε ανακοινώσεις χωρίς να διαβουλευθεί με τους εμπλεκόμενους φορείς, χωρίς να έχουν εισηγηθεί οι αρμόδιες Υπηρεσίες και χωρίς να έχει γνωμοδοτήσει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Στον αντίποδα το Τεχνικό Επιμελητήριο Κεντρικής Μακεδονίας σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για δικαίωση που επελέγη η λύση της απόσπασης και επανατοποθέτησης. Η προοπτική ολοκληρωμένης λειτουργίας του Μετρό εντός του 2023 βάσει των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού είναι η βέλτιστη επιλογή, τονίζει. 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]