Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην κηδεία του ήρωα πιλότου

14 Απριλίου 201817:25

Λύγισε η μάνα του Γιώργου Μπαλταδώρου, την ώρα του στερνού αντίο στο σπλάχνο της. Πόσο κουράγιο να βρει; Πώς να πιστέψει ότι δεν θα ξαναγκαλιάσει τον γιο της; Με ποια μοίρα να φιλιώσει από εδώ και μπρος; Ποια παρήγορη κουβέντα θα της απαλύνει τον πόνο που σκίζει τα σωθικά της;

Μια κουβέντα της έσκισε σαν ριπή την σιωπή την ώρα της κηδείας. “Που αφήνεις τα παιδιά σου” φώναξε η χαροκαμένη μάνα και έκανε ακόμα και τις πέτρες να ραγίσουν.

Σκιά του εαυτού της και η σύζυγος του ήρωα πιλότου Μαίρη η οποία δεν άντεξε και κατέρρευσε.

Eπικήδειο, με τον οποίο εξήρε το φρόνημα και την προσφορά του εκλιπόντος σμηναγού εκφώνησε ο φίλος και συνάδελφός του Σπύρος Καρέλης.

«Αξέχαστε Γιώργο σε σένα που από τη μαθητεία σου συμβάδισε ως θαυμάσιος συνάδελφος προσφέρουμε αυτές τις λίγες λέξεις. Για 12 έτη, από όταν αποφοιτησες, υπηρέτησες την πατρίδα, την 120 ΠΕΑ και την 114 Πτέρυγα μάχης. Η μοίρα δεν σε άφησε να ολοκληρώσεις το έργο σου στα ατσάλινα φτερά σου. Σε άρπαξε από κοντά μας αφήνοντας ένα κενό. Πέρασες στην ιστορία. Φεύγεις απ′ τον κόσμο σαν τα φύλλα που τα παίρνει η ορμή. Την αγάπη μας την είχες και θα την έχεις. Τη θύμησή σου δεν θα την απαρνηθούμε ποτέ. Οι επικεφαλής της μονάδος της 331 μοίρας θρηνούμετη λεβεντιά που χάθηκε. Τον άνθρωπο που έφυγε για το αγύριστο ταξίδι. Αγάπησεςκάθε σημείο της πονεμένης αυτής γης, της οποίας η τελευταία πλαγιά είναι ποτισμένη με αίμα. Πάλεψες παλικαρίσια και παλικαρίσια έφυγες με χαμόγελο. Σε φοβόταν ο ουρανός. Μας είναι πολύ δύσκολο και σε εμένα προσωπικά που ήμουν στενός σου φίλους. Όσα κι αν σου πω είναι λίγα. Δεν έχω το κουράγιο να συνεχίσω. Η 114 Πτέρυγα Μάχης θα σε διαφυλάττει πάντοτε στη μνήμη της. Η Πατρίδα μας σε κατατάσσει μεταξύ των ηρώων. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή σου εκεί που δεν υπάρχει πόνος. Η οικογένεια σου θα είναι οικογένεια μας».

 
 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]