Στην Αλεξανδρούπολη πλοίο των ΗΠΑ και Christopher G. Cavoli (USAREUR)

3 Νοεμβρίου 201918:23

Λίγες ημέρες μετά την ανέλκυση του ναυαγίου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από τους Αμερικανούς, αναβαθμίζουν ακόμα περισσότερο το ρόλο της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evrospress.gr, την Δευτέρα (4 Νοεμβρίου 2019), σε μιασυμβολική κίνηση θα ελλιμενιστεί στο λιμάνι για τέσσερις ήμερες μονάδα επιφάνειας του ναυτικού των ΗΠΑ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Το πλοίο θα είναι πιθανόν «Καταστροφέας»  αντικαταστάτης του «DDG 78»το οποίο ολοκλήρωσε την αποστολή του στην Μαύρη Θάλασσα και κατευθύνεται στην Μεσόγειο. Αν τελικά πρόκειται για  συγκεκριμένο πλοίο, η παραμονή των τεσσάρων ημερών θα αποτελέσει ουσιαστικά τεστ για τον ανεφοδιασμό του πλοίου και τον έλεγχο των διαδικασιών καθώς επίσης και των υποδομών που θα πρέπει να δημιουργηθούν για αυτές τις περιπτώσεις. Αξίζει να αναφερθεί πως τον περασμένο Σεπτέμβρη το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είχε υποδεχτεί για πρώτη φορά έναν «Καταστροφέα» όπου και εκεί δοκιμάστηκαν οι υποδομές για την υποστήριξη μιας τέτοιας μονάδας.

Διαβάστε αναλυτικά στο evrospress.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]