Στην Ξάνθη η Τοπική Αυτοδιοίκηση ενημερώνει σε δύο γλώσσες, Ελληνικά και Τουρκικά

14 Μαρτίου 201813:52

“Παράλληλες Δομές”, αυτός είναι ο όρος για περιγραφτεί μια κατάσταση στην οποία μέσα σε ένα κυρίαρχο κράτος υπάρχουν “Παράλληλες Δομές” με αυτές να είναι, Κοινωνικές, Θρησκευτικές, Αθλητικές ακόμα και Υγείας. Στην Θράκη εδώ και χρόνια υπάρχουν κάποιες τέτοιες Δομές και κυρίως Κοινωνικές και Θρησκευτικές. Η γλώσσα και ο “Ψευτομουφτής” είναι αυτές που τις συναντάμε καθημερινά κυρίως στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη. 

Η γλωσσική “Παράλληλη Δομή” είναι κυρίαρχη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με Δημάρχους και Συμβούλους να ενημερώνουν μέσα από τα Social για δραστηριότητες τους με την Ελληνική και Τουρκική γλώσσα. Η διαδικασία αυτή εξυπηρετεί άμεσα την πολιτική της Άγκυρας αφού με αυτό τον τρόπο, Δήμαρχοι , Σύμβουλοι και Βουλευτές του Ελληνικού Κράτους αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν Τούρκοι στην περιοχή. Μάλιστα ο Δήμαρχος Μύκης στην Ξάνθη, ενημερώνει αποκλειστικά τους δημότες τους μέσα από το Facebook και όχι με Δελτία Τύπου σε ΜΜΕ και πάντα σε Ελληνικά και Τουρκικά και πολλές φορές μόνο στα Τουρκικά. 

Να σημειώσουμε ότι στο Δήμο Μύκης οι εκεί κάτοικοι οι οποίοι είναι Πομάκοι στην καταγωγή μιλάνε κυρίως Πομακικά και Ελληνικά. 

Ακόμα πιο προκλητικός είναι ο Βουλευτής Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ ο οποίος την ημέρα που έγινε γνωστή η σύλληψη των δύο Αξιωματικών έκανε ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook στα Τουρκικά  για ένα θέμα που αφορούσε την Ξάνθη

Δείτε μερικές αναρτήσεις:

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]