Style Talk: Η fashion stylist Ντόλη Ζερβού μοιράζεται στιλιστικά tips και αποκαλύπτεται

3 Ιανουαρίου 202015:31

Eπιμέλεια: Κωνσταντίνος Τανιάς – Σπουδαστής Δημοσιογραφίας ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360

Λάτρης και γνώστρια της μόδας, η fashion stylist και visual merchandiser, Ντόλη Ζερβού, θεωρεί ότι το στιλ προκύπτει μόνο από τα συναισθήματα του εσωτερικού μας κόσμου!

 Πώς ορίζεται το προσωπικό μας στιλ; Υπάρχει «συνταγή» για τον τέλειο συνδυασμό ρούχων; Τι να επιλέξουμε τις γιορτές και ποια κομμάτια θα φορεθούν το νέο έτος; – Σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα απάντησε η Ντόλη Ζερβού σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στους σπουδαστές Δημοσιογραφίας του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΔΕΛΤΑ 360, στην οποία τα fashion tips αποτέλεσαν το βασικό άξονα μιας εποχής που αντικρίζει το μέλλον με τόλμη και αυτοπεποίθηση.

 Let’s Style Ourselves!

«Ανεξάρτητα από το σωματότυπο, την ηλικία και τα χρώματά μας, το στιλ είναι αυτό που μας χαρακτηρίζει. Η εξωτερική εικόνα του εαυτού μας – όσο κι αν κάποιοι την υποτιμούν – αποτελεί την αντανάκλαση της προσωπικότητάς μας, αυτού που είμαστε, των πεποιθήσεων που πρεσβεύουμε, όσων χαρακτηριστικών θέλουμε να εμφυσήσουμε».

«Το πετυχημένο στιλ για εμένα, πραγματοποιείται μόνο όταν ο εσωτερικός μας κόσμος έρχεται σε αρμονία με τον εξωτερικό. Ο καθένας μας διαμορφώνει το στιλ του, σύμφωνα με την προσωπικότητα, το σωματότυπο, το σχήμα του προσώπου, καθώς και τα φυσικά χρώματα τα οποία μπορούμε και να αλλάξουμε. Πέρα από αυτά όμως, καλό είναι να εστιάζουμε όχι τόσο στο πώς τρέχουν οι τάσεις, όσο στα κομμάτια που αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητά μας και μας εκφράζουν. Το lifestyle του κάθε ανθρώπου, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα του στιλ που θα υιοθετήσει: είναι ο τρόπος που κινείται, που συμπεριφέρεται, που δραστηριοποιείται, που ανταλλάσσει απόψεις και επικοινωνεί με τους γύρω του».

Make It With Style: Must-have items, tips & tricks για καθημερινές αλλά και dress-up εμφανίσεις, τόλμη & πολυτέλεια

 Ύστερα από τη γενικότερη κουβέντα που περιλάμβανε ένα πλαίσιο ευρέως φάσματος μόδας και “personal branding”, η Ντόλη Ζερβού «έριξε φως» στα mustsearch ερωτηματικά των fashion lover: Ποια θεωρούνται τα βασικά κομμάτια που πρέπει να υπάρχουν στην ντουλάπα μας; Πώς μπορούμε να μετατρέψουμε το τζιν παντελόνι μας στο απόλυτο night item; Ποιος ο ρόλος των αξεσουάρ σε μια εμφάνιση;

 «Η κάθε περίσταση απαιτεί διάφορα στάδια επισημότητας. Τα outfits μας προσαρμόζονται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, το κοινωνικό περιβάλλον που μας πλαισιώνει, την ώρα και την ημέρα, κάνοντας τα ρούχα που επιλέγουμε να ποικίλουν σε στιλ και ύφος».

«Μπορούμε να φορέσουμε το basic denim μας με χίλιους τρόπους. Από το πρωί έως και το βράδυ, προσθέτουμε και αφαιρούμε αξεσουάρ για να πετύχουμε τα λεγόμενα dress-up ή dress-down – ανάλογα την περίσταση».

Dont Forget: «Τα αξεσουάρ αποτελούν το Α και το Ω για το ντύσιμο ανδρών και γυναικών! Εγώ νιώθω γυμνή χωρίς αξεσουάρ, γι’ αυτό και θεωρώ τόσο σημαντική την προσθήκη τους. Το βασικότερο αξεσουάρ για κάθε περίπτωση, είναι το ρολόι: φανερώνει πως έχουμε καλή αίσθηση του χρόνου, ότι βάζουμε deadlines και θέλουμε να είμαστε συνεπείς, ενώ, σίγουρα, κοσμεί με τον πιο κατάλληλο τρόπο τον καρπό μας».

Extra Tip: «Για τους τολμηρούς, το mix and much είναι η ιδανική και απόλυτα in season λύση! Για παράδειγμα, οι άνδρες μπορούν να συνδυάσουν ένα cargo παντελόνι με μια ζιβάγκο μπλούζα, ενώ οι γυναίκες μπορούν να μπερδέψουν τις υφές, τα χρώματα και τα prints, εξασφαλίζοντας ένα stylish αποτέλεσμα που θα τους δικαιώσει».

 

Αρθρογράφος

mm
Έλσα Αγοραστού
Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ