Ταυλανδέζικο Ρύζι με Γάλα Καρύδας και Μάνγκο

22 Ιουνίου 201603:00

Το Sticky rice with mango είναι ένα παραδοσιακό γλυκό της Ταυλάνδης που φτιάχνεται με κολλώδες (sticky) ρύζι, γάλα καρύδας και σερβίρεται πάντα με φρέσκο μάνγκο. Έκανα μια παραλλαγή και το έφτιαξα με αρωματικό ρύζι jasmin που μπορείτε να βρείτε στα σούπερ μάρκετ.

Υλικά
400ml γάλα καρύδας
400ml κρέμα καρύδας
1 ποτήρι αρωματικό ρύζι ταυλάνδης jasmin
4 κουταλιές ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
5 κουταλιές νερό
φρέσκο μάνγκο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βάζετε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το μάνγκο.
Σιγοβράζετε με ξεσκέπαστη τη κατσαρόλα για 15-20 λεπτά μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μη κολλήσει.
Σερβίρετε το ταυλανδέζικο ρυζόγαλο χλιαρό με μερικές φέτες μάνγκο.

Πηγή: pepiskitchen.blogspot.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr