Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 στα pits!

10 Σεπτεμβρίου 201816:59

Ο τεχνικός Μηχανοτρονικής στις μέρες μας αποτελεί ένα από τα πλέον περιζήτητα και υψηλά αμειβόμενα επαγγέλματα.

Το πρόγραμμα σπουδών της ειδικότητας είναι πλήρως συνυφασμένο με τις ανάγκες της αγοράς, καθώς υπάρχει συνεχής εκσυγχρονισμός του μοντέλου εκπαίδευσης των μηχανικών και εμπλουτισμός της διδακτέας ύλης του Υπουργείου Παιδείας. Οι εξειδικευμένοι μηχανικοί Αυτοκινήτων,  Σκαφών Θαλάσσης του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 προσαρμόζουν διαρκώς τα προγράμματα πρακτικής της ειδικότητας, προκειμένου να διαμορφώσουν επαγγελματίες έτοιμους για τις απαιτήσεις των σύγχρονων εξελίξεων.

Για παράδειγμα γίνεται ειδική εκπαίδευση πάνω σε υβριδικά και ηλεκτροκίνητα οχήματα, παρ’ ότι δεν υπάρχει ως θεματική στην διδακτέα ύλη. Ωστόσο στόχος του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 είναι να εκπαιδεύσει επαγγελματίες, που θα έχουν κατάρτιση και γνώση για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο των οχημάτων.

Στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 οι σπουδαστές παρακολουθούν εξειδικευμένα σεμινάρια και μαθήματα, που αφορούν στις μοτοσικλέτες και στα σκάφη, ενώ πραγματοποιούν πρακτική άσκηση σε συνεργαζόμενα συνεργεία, υπό πραγματικές συνθήκες.

Επιπλέον έχουν τη δυνατότητα εξειδίκευσης στα Γεωργικά μηχανήματα, μέσα από την ειδικότητα  Τεχνικός συντήρησης και επισκευής γεωργικών μηχανημάτων, που κατ’ αποκλειστικότητα προσφέρει το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360.

Οι σπουδαστές Μηχανοτρονικής συμμετέχουν ενεργά σε αγώνες αυτοκινήτων, αλλά και μοτοσικλετών, εκπαιδευόμενοι στον έλεγχο των οχημάτων σε πολύ περιορισμένο χρόνο. Χαρακτηριστικό είναι πως τη φετινή χρονιά ο Τομέας της Μηχανοτρονικής θα συμμετάσχει σε 3 αγώνες, μιας και 4 σπουδαστές  διαγωνίζονται σε πρωταθλήματα μοτοσικλέτας και αυτοκινήτου αντίστοιχα.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 προσφέρει κατά αποκλειστικότητα Ετήσια προγράμματα μετεκπαίδευσης & εξειδίκευσης. Το Ετήσιο Πρόγραμμα Executive Mechatronics αποτελεί ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο πρόγραμμα που όμοιό του δεν υπάρχει στην υπόλοιπη αγορά. Με έμφαση στις νέες τεχνολογίες, οι σπουδαστές εκπαιδεύονται σε ένα ευρύ φάσμα διαδικασιών ανάλυσης, σχεδίασης και υλοποίησης στα πεδία των υβριδικών οχημάτων, των εναλλακτικών καυσίμων (υγραερίου και φυσικού αερίου), της δυναμικής οχημάτων, των βελτιώσεων – ανακατασκευών και του προγραμματισμού εγκεφάλων ECU αυτοκινήτων.

Οι καταρτιζόμενοι έχουν το αποκλειστικό προνόμιο να αποκτήσουν Post Graduate Diploma, Επιπέδου 7, από τον διεθνή φορέα πιστοποιήσεων LRN κάνοντας αυτόματα level up στο επίπεδο εκπαίδευσης και στις επαγγελματικές προοπτικές τους στην Ελλάδα και την ΕΕ.

Οι απόφοιτοι της Μηχανοτρονικής απορροφώνται άμεσα στην αγορά εργασίας, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις συνεργασιών. Μόλις πριν λίγους μήνες απόφοιτός μας, αφού είχε ολοκληρώσει την πρακτική του άσκηση στην  Agrotech S.A. , μοναδικό αντιπρόσωπο της John Deere σε Ελλάδα και Κύπρο, έγινε επίσημος συνεργάτης της εταιρίας. Αντίστοιχη περίπτωση ενός αποφοίτου μας από την Κύπρο, ο οποίος σύναψε συνεργασία με την εταιρία ΚΤΜ Makina.

O Τομέας Μηχανοτρονικής έχοντας αποκτήσει ένα μεγάλο δίκτυο αποφοίτων, δίνει τη δυνατότητα σε παλιούς σπουδαστές της ειδικότητας να εκσυγχρονίσουν τις γνώσεις και την εκπαίδευσή τους, μέσα από δωρεάν σεμινάρια και διαλέξεις.

Η εκπαίδευση στη Μηχανοτρονική δεν τελειώνει μετά το πέρας των σπουδών, αλλά συνεχίζει να υπάρχει μέσα από συνεχείς παροχές του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360!

Αρθρογράφος

mm
Έλσα Αγοραστού
Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ