Οι ‘‘ΤΡΕΙΣ μικροί σε ΜΠΕΛΑΔΕΣ’’ συλλέγουν τρόφιμα για την Αρωγή Θεσσαλονίκης

14 Μαΐου 201719:00

Ο Θεόφιλος Καρδόπουλος και ο Γιώργος Μπάκας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου- cd τους ‘‘ΤΡΕΙΣ μικροί σε ΜΠΕΛΑΔΕΣ’’  στον Ιανό (Αριστοτέλους 7) το Σάββατο 20 Μαίου, στις 12μ.μ. Κατά την διάρκεια της  παρουσίασης θα μιλήσουν οι : Dr Παναγιώτης Ν.Καρδαράς Αν.Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. Αναπτυξιακής & Κοινωνικής Παιδιατρικής, Κική Κοτσαηλίδου MPhil στην ειδική αγωγή. Αφήγηση παραμυθιού Διαλεχτή  Κουιτζόγλου παιδαγωγός.        

Οι ‘‘ΤΡΕΙΣ μικροί σε ΜΠΕΛΑΔΕΣ’’ με δυνατό το αίσθημα αρωγής προς τον συνάνθρωπο υποστηρίζουν  την ομάδα εθελοντών  ΑΡΩΓΗ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Στην παρουσίαση,συλλέγουμε  τρόφιμα μακράς  διάρκειας, χαρτικά, απορρυπαντικά και είδη προσωπικής υγιεινής.

  Το βιβλίο θα μας μπλέξει ευχάριστα και διδακτικά  σε μπελάδες, με τις απίστευτες ιστορίες τους, διασκεδάζοντας παράλληλα τους μικρούς μας φίλους με δημιουργικά παιχνίδια.

Πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια αυτοέκδοσης δυο φίλων-μπαμπάδων, που λατρεύουν να πλάθουν ιστορίες και να τις αφηγούνται στα παιδιά τους, σκαρώνοντας ταυτόχρονα τραγούδια και νανουρίσματα.

Η έκδοση περιλαμβάνει  τρία παιδικά παραμύθια και συνοδεύεται από  cd με την αφήγησή των παραμυθιών  και  4 τραγούδια- νανουρίσματα.

   Λίγα λόγια…   

   Οι γονείς έχοντας σαν κίνητρο την επικοινωνία με τα παιδιά, μπορούν να βροuν  μέσα από τα  παραμύθια έναν  διακριτικό και έμμεσο  τρόπο που θα συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση τους.’’Η βόλτα του λουκανικάκου στο δάσος’’, ‘’Η περιπέτεια του γίγαντα Πελοπίδα’’ και το  ‘’Για πάντα φίλοι’’ είναι μια προσπάθεια  να διδαχθεί το παιδί την αλληλεγγύη, την ανιδιοτέλεια, τη δύναμη της φιλίας και την αγάπη για τα ζώα.Μέσω  των παραμυθιών θα μπορέσουν να μετριάσουν, με χιούμορ και εύσχημο τρόπο, κάποιες παιδικές στιγμές αφέλειας, προσφέροντας ελκυστικά πρότυπα συμπεριφοράς.

Κείμενα Θεόφιλος Καρδόπουλος

Εικονογράφηση Ελευθερία Καστρινάκη

Τα παραμύθια αφηγούνται η ηθοποιός Νικολέτα Κοτσαηλίδου και ο ραδιοφωνικός παραγωγός  Χρήστος Ραγκάτσης.

   Τα τραγούδια και τα νανουρίσματα εκφράζουν  συναισθήματα και εικόνες που μπορούν οι γονείς να τα μοιραστούν  με τα παιδιά τους μέσα από την μαγική γλώσσα της μουσικής.Απευθύνονται τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς καθώς η μουσική είναι ένα μοναδικό μέσο επικοινωνίας που μόνο

ενώνει.

Στίχοι-Μουσική  Γιώργος Μπάκας,ΘεόφιλοςΚαρδόπουλος

Φωνή  Μαρία Άρνη, Γιώργος Μπάκας,ΚαρδόπουλοςΘεόφιλος.

Ενορχήστρωση  Έλενα Χαλάτση

 Μέρος των εσόδων από κάθε πώληση βιβλίου θα δοθεί σε μορφή τροφίμων για τις οικογένειες που στηρίζει η ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Για τους μικρούς μας φίλους με αναπηρία όρασης, το βιβλίο διατίθεται δωρεάν σε μορφή Braille από το Κ.Ε.Α.Τ. Θεσσαλονίκης-Σχολή Τυφλών.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr