Τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας αναζήτησαν μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης

11 Ιουνίου 201815:13

Τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας αναζήτησαν μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στον ευρωπαϊκό θεσμό των Ημερών Ενέργειας (Energy Days), που υλοποίησε το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Συνεργασιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω της συμμετοχής του στο έργο Empowering.

Οι μικροί μαθητές από σχολεία των Δήμων Νεάπολης-Συκεών και Καλαμαριάς άκουσαν και συζήτησαν για την έξυπνη διαδικασία της ανακύκλωσης, αλλά και για την κομποστοποίηση και τα μικρά «θαύματα» που μπορούμε να κάνουμε με υλικά που συνήθως καταλήγουν στα σκουπίδια. Κουβέντιασαν επίσης για τις αστικές θερμικές νησίδες και την κλιματική αλλαγή. Στο ερώτημα πώς θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τα χρήματα που θα εξοικονομήσουν από την ορθή χρήση της ενέργειας στο σπίτι, στο δρόμο και αλλού απάντησαν σε ένα καινούριο ποδήλατο, ένα δώρο για τη μαμά, ένα κουτί σοκολάτες…

Η συμβολή στην ενημέρωση και την κινητοποίηση των παιδιών σε περιβαλλοντικά θέματα αποτελεί το επόμενο βήμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της περιβαλλοντικής πολιτική της, καθώς υποστηρίζει επί σειρά ετών τη συμμετοχή των Δήμων στο Σύμφωνο των Δημάρχων, στην εκπόνηση Σχεδίων Βιώσιμης Κινητικότητας, αλλά και Σχεδίων Δράσης Αειφόρου Ενέργειας, όπως αυτή προωθείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης εντάσσεται στο ευρωπαϊκό έργο Empowering, το οποίο προωθεί παρεμβάσεις σαν και αυτή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Κροατία, η Ρουμανία, η Σουηδία, η Ουγγαρία και η Ελλάδα, χρηματοδοτούμενες από το πρόγραμμα HORIZON2020.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]