Τσίπρας: Η έξοδος από την Ευρωζώνη που σε κάποιους ακουγόταν επαναστατική και αριστερή, ήταν επιλογή ολικής καταστροφής

10 Νοεμβρίου 201817:19

Το μήνυμα ότι η επιτυχία δεν είναι ίδια για την Αριστερά και τη Δεξιά, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο συνέδριο του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD, στο Βερολίνο.

«Όταν καταφέρνεις να βγεις από τα μνημόνια είναι επιτυχία», δήλωσε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας όμως ότι αυτό δεν αρκεί. «Επιτυχία για εμάς είναι η έξοδος από την κρίση με την κοινωνία όρθια, αυτή είναι μία αριστερή επιτυχία», υπογράμμισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε, μάλιστα, στην περίοδο του δημοψηφίσματος, τονίζοντας πως η έξοδος της χώρας από το ευρώ θα ήταν «ολική καταστροφή» για τα λαϊκά και μεσαία στρώματα.

«Όταν βρέθηκα μπροστά στο μεγαλύτερο δίλημμα, τον Ιούλιο του 2015, εκείνο που με βοήθησε να πάρω δύσκολες αποφάσεις, ήταν όταν επιχείρησα να εκτιμήσω τις συνέπειες που θα είχε η επιλογή μου στις κοινωνικές δυνάμεις που η Αριστερά οφείλει να εκπροσωπεί. Η σύγκριση ήταν τρομοκρατική», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Η επιλογή της εξόδου από την Ευρωζώνη που σε κάποιους ακουγόταν εξόχως επαναστατική και άκρως αριστερή ήταν η επιλογή της ολικής καταστροφής των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης, προς όφελος μίας μικρής ελίτ. Θα επρόκειτο για καταστροφική επιλογή ντυμένη με δήθεν προοδευτικό και επαναστατικό, αριστερό μανδύα που θα οδηγούσε σε βίαιη αναδιανομή του πλούτου» που θα ήταν βιαιότερη από αυτή των μνημονίων και της λιτότητας, τόνισε ο κ. Τσίπρας. Για τους λόγους αυτούς, είπε ο πρωθυπουργός, «προτιμήσαμε έναν δύσκολο συμβιβασμό».

Ωστόσο πρόσθεσε πως «δε χάσαμε τον βασικό μας προσανατολισμό» που είναι «να σκεφτόμαστε για ποιους παλεύουμε και δίνουμε μάχες».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη μόνο για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, αλλά διότι την ίδια στιγμή η ανεργία μειώθηκε κατά οκτώ μονάδες, ανασφάλιστοι απέκτησαν πρόσβαση στην υγεία, θεσπίστηκε το ελάχιστο εισόδημα, στηρίχθηκε το κοινωνικό κράτος.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]