Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες σε Ήπειρο και Θεσσαλία

13 Δεκεμβρίου 201810:10

Χιονόπτωση σημειώνεται σε πολλές περιοχές της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, με τις τοπικές αρχές να βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα.

Ειδικότερα, από τα ξημερώματα χιονίζει στον νομό Ιωαννίνων, όπου ο υδράργυρος υποχώρησε κάτω από το μηδέν. Η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τους δήμους έχει παρατάξει σε όλο το επαρχιακό δίκτυο 28 μηχανήματα, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην κυκλοφορία. Η χιονόπτωση είναι σφοδρή στις πιο ορεινές περιοχές και γίνονται ρίψεις αλατιού μετά τον αποχιονισμό.

Χιόνι πέφτει και στα ορεινά της Άρτας, από τη Ροδαυγή μέχρι το Βουλγαρέλι, το Αθαμάνιο και τα χωριά της κοιλάδας του Αχελώου.

Από τις πρωινές ώρες χιονίζει σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, ενώ το κρύο είναι τσουχτερό τόσο στα ορεινά, όσο και στις πεδινές περιοχές των δύο νομών. Συνολικά 34 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, επιχειρούν για να καθαρίσουν το χιόνι στο οδικό δίκτυο, ρίχνοντας παράλληλα αλάτι, ώστε οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]