Ζουράρις: Δεν θα ψηφίσω τη συμφωνία των Πρεσπών

12 Οκτωβρίου 201814:11

Κλοπή και πνευματική προσβολή χαρακτήρισε τη συμφωνία των Πρεσπών ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι έχει κάνει μια παρεξηγημένη ερμηνεία του διεθνισμού.

Την πρόθεσή του του να μην ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, όταν αυτή έρθει προς ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο επανέλαβε για μία ακόμα φορά ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κώστας Ζουράρις.

Μιλώντας σήμερα στο «Ράδιο Έναντι» της Θεσσαλονίκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «θα είναι μεγάλη η ζημιά για την αριστερά στην περιοχή».

«Αυτό που συμβαίνει είναι υφαρπαγή. Η κλοπή, η λωποδυσία του ονόματος μας προσβάλλει πνευματικά» επισήμανε μεταξύ άλλων.

Ο ίδιος μιλώντας στις αρχές του μήνα στο Sputnik ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά ούτε και θα ρίξει μια αριστερή κυβέρνηση. 

«Εγώ προσωπικά δεν θα ψηφίσω το σχέδιο νόμου για το όνομα της Μακεδονίας αλλά φυσικά θα συνεχίσω τη συνεργασία. Άλλωστε κι εγώ αριστερός είμαι. Δεν μπορώ εγώ ως αριστερός να ρίξω μια αριστερή κυβέρνηση. Στο συγκεκριμένο θέμα δεν θα ψηφίσω τη λεγομένη προσυμφωνία των Πρεσπών. Άλλο το ένα άλλο το άλλο», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στο Sputnik.

Μεταξύ των όσων δήλωσε σήμερα ο κ. Ζουράρις εξήγησε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό, σε μια παρεξηγημένη ερμηνεία του διεθνισμού που τον οδήγησε σε λανθασμένη άποψη.

Την ίδια στιγμή, ο πρώην υπουργός, εξήγησε ότι παραιτήθηκε από το χαρτοφυλάκιο που κατείχε ως υφυπουργός Παιδείας λόγω της Βόρειας Ηπείρου και τη στάση της Αλβανίας.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]